Home FinanceEkonomika Rozvoz jídla či okénka využívá už čtyřicet procent lidí

Rozvoz jídla či okénka využívá už čtyřicet procent lidí

by Mag

Podpora oblíbeného podniku i úspora času a pohodlí – to jsou hlavní důvody, proč stále více Čechů využívá rozvoz jídla nejen ve Frýdku-Místku, ale také jinde po republice. Podle posledních statistik se mezi námi najde až čtyřicet procent lidí, kteří si jídlo ve svých milovaných restauracích objednávají, většinou minimálně jedenkrát týdně. 

Menu až domů

Zatímco při odpolední procházce se vyzvedne káva nebo něco dobrého na zub v okénku oblíbeného podniku, menu si podle průzkumů necháváme dovézt až domů. Jak již bylo zmíněno, rozvoz jídla až domů využívají lidé alespoň jednou týdně, někteří i dvakrát. Dokonce se mezi námi najde čtrnáct procent těch, kteří si jídlo nechávají vozit i čtyřikrát týdně. 

Důvodem toho může být i nutnost pracovat z domova, přičemž nezbývá tolik času na vaření, když jste v pracovním nasazení. Jak ale bylo zmíněno, důvodem zvyšujících se objednávek je také podpora oblíbeného podniku i pohodlí, které se s tím nese. 

Pokud bychom se ještě měli vrátit k průzkumu, řekneme, že si jídlo z restaurací objednávají jak pánové, tak i dámy. 

Rozvoz jídel je populární stejně jako na začátku nouzového stavu

S příchodem nouzového stavu a nových vládních restrikcí, k nimž přišlo během loňského roku, se zájem o rozvoz jídel rapidně zvýšil. Čemuž se nelze divit – pro mnohé majitele restaurací a podobných podniků to bylo jediné záchranné lano v těžké době, kdy vyplácení kompenzací ještě nebylo ani na stole. 

Nedávné průzkumy ukázaly, že zájem o rozvoz jídel je stejně velký jako na začátku nouzového stavu. Kromě jídel z restaurací výrazně stoupl zájem i o dovoz potravin až domů, a to hlavně s uzavřením okolních okresů. 

Jestli se bude rozvoz jídel využívat i v budoucnu, to je pouze otázkou. Očekává se však, že ano. Lidé si na tento typ jistého pohodlí

Related Articles

Leave a Comment